07.09 - 07.09.2021 kr. 895 Bestil

DDR - Landet der forsvandt (D)

Afgang(e)

Tirsdag d. 7. september 

Inkluderet i prisen:

  • Bustransport
  • Færgeoverfart
  • Kaffe og frøsnapper på udrejsen
  • DDR frokost undervejs
  • Entre til DDR museum
  • Øl/vand og 1 snack på hjemrejsen
  • Dansk guide på turen.

Kr. 895,00 pr person

2 lande blev til et.

En spændende tur til DDR – landet der forsvandt. Vi følger sporene efter jerntæppet på cirka 35 km. Undervejs hører vi om grænsen, om livet i DDR, skolegang og meget mere.  Vi gør holdt for at spise frokost, og vi besøger et grænsemuseum, hvor vi blandt andet finder et stykke genopbygget "jerntæppe". Der er dansk guide med på turen.

Dagsprogram

Vi synes selv at vi har lavet en spændende tur, der er meget svær at beskrive. Vores rejseleder har boet og arbejdet i Tyskland, har et stort netværk, også i det gamle DDR, og vil videregive vidnesbyrd fra livet i DDR.  

DDR’s endeligt blev beseglet i forbindelse med murens fald den 9. november 1989, og det blev herefter besluttet at DDR skulle indlemmes i BRD (Bundes Republik Deutschland), og ophørte med at eksistere den 3. oktober 1990.

Oplev historiens vingesus og tag på læserrejse en tur tilbage i tiden.

Efter endt opsamling krydser vi Østersøen, og gør stop i Border Shop, inden vi kører sydpå.
På vores vej mod Lübeck serveres kaffe og et stykke wienerbrød. Efter en lille time forlader vi motorvejen og kører til Travemünde.
Her tager vi færgen over floden Trave, en færge mange har set, når de var på "Østersøkryds med GT-ruten. Overfartstiden over Trave er cirka tre-fire minutter, og vi er nu kun små 750 meter fra den gamle tysk/tyske grænse.

Her gør vi holdt, ser billeder fra en svunden tid og kan undres over, at der for godt 30 år siden løb en af verdens bedst bevogtede grænser her.
Vi fortsætter, og mens vores guide orienterer om DDR, kører vi langs "grænsen" og til vores frokoststed.

Efter frokosten skal vi på museum. Vi har fundet frem til et lille museum, som i tekst og billeder, samt andre objekter, fortæller om livet og grænsen. Vores danske guide går med rundt på museet og oversætter, hvor det måtte behøves. Der er afsat god tid til at man kan nyde udstillingen.
Ikke langt fra museet (cirka 550 meter) er der mulighed for at se et stykke genopbygget grænse. Her er pigtråd, porte, vagttårn og meget mere.

Mættet af oplevelser begiver vi os sidst på eftermiddagen mod vores hjemstavn. På turen hjem serveres en snack og en øl eller vand.

Vi ankommer cirka kl. 19:00 til Rødby. En lang dag er ovre.

Opsamlingsruter og datoer

Afgange

Tirsdag d. 7. september &
Tirsdag d. 5. oktober

  Afg. Hjk.
Næstved, Kvægtorvet 06:30 21:00
Afk 41 Pendlerplads. Stensved 07:00 20:30
Afk 43 Pendlerplads. Nr. Alslev 07:10 20:20
Nyk F Cementen 07:30 20:00
Sakskøbing st 07:50 19:40
Maribo station 08:05 19:25
Rødby Drive in 08:25 19:05

Mødetid 15 min før afgang