10.08 - 10.08.2021 kr. 995 Bestil

Øhop til Strynø (DK)

Afgang(e)

10. august 2021

Inkluderet i prisen:

  • Bustransport
  • Færgeoverfart Tårs - Spodsbjerg t/r
  • Færgeoverfart Rudkøbing - Strynø t/r
  • Frokostbuffet på Strynø
  • Ø-tur med lokalguide
  • Let anretning m 1 drik på Spodsbjerg - Tårs

Kr. 995,00 pr person

Ø-hop

"Strynø: Et levende øsamfund en halvtimes sejlads fra Rudkøbing
Kære gæst, velkommen til vores ø. Et levende helårssamfund hvor der bor ca. 200 mennesker i alle aldre.
På Strynø sker der altid noget, selv om det kan virke stille på overfladen lige den dag I besøger øen. En ting er helt sikkert, vi vil gerne dele vores kærlighed til øen med jer et par timer, en dag, en uge."

Således
skriver Strynø boerne som start på deres hjemmeside, så hvorfor ikke?

De fleste kender navnet Strynø. Men det er de færreste der ved, hvor øen ligger. Det vil vi gerne råde bod på med denne en dags tur til denne skønne perle i Det Sydfynske Øhav, som ligger syd for Tåsinge – mellem Langeland og Ærø.

Vi har bussen med, og sammen med vores lokal guide Kjeld får vi et indblik i det stille liv på øen. Vi spiser frokost hos Kirsten på Det Gamle Mejeri, og Kjeld viser os rundt, så vi får set det der skal ses. Og så vi også kommer ind under huden på Strynø og dens beboere.

Dagsprogram

Dagsprogram

Efter endt opsamling kører vi mod Tårs, hvorfra vi sejler 45 min til Spodsbjerg på Langeland.

Langeland er beliggende i Langelandsbæltet som nabo til Fyn, Ærø og Tåsinge. Øen er og mod Øst Lolland. Øen er cirka 50 km lang og cirka 11 km bred på det bredeste sted. Vi kører over Langeland, og med en lille afstikker kommer vi frem til Rudkøbing, hvorfra vi skal sejle kl. 11.00.

Den lille færge er livsnerven for Strynøboerne og sørger flere gange dagligt for forbindelse til Rudkøbing. Det tager en halv times tid at sejle strækningen fra Rudkøbing til Strynø.

Under vores ophold på Strynø skal vi nå en masse. Vi spiser frokost hos Kirsten på Det Gamle Mejeri, hvorefter vi tager på opdagelse på øen. Vores lokale guide hedder Kjeld, og han vil fortælle os om ø-livet. Kjeld kan også en masse gamle skrøner, som han beredvilligt deler ud af.

Undervejs besøger vi Maj-træet, og får fortalt træets historie, og blandt de øvrige seværdigheder, som vi får tid til at besøge, er kirken og den gamle skole.

I sig selv er det en oplevelse at betragte livet på den lille ø og fornemme stilheden. Det får vi også lejlighed til på egen hånd, inden vi sidst på eftermiddagen tager færgen retur til Rudkøbing. I Rudkøbing får vi også lidt tid, inden vi kører videre til Tårs hvorfra færgen returnerer til Lolland kl. 18.15. Undervejs bliver der serveret et par stykker smørrebrød og en øl eller en vand.

Kl. 19.00 er vi tilbage i Spodsbjerg og kører mod vore afsætningssteder.

Opsamlingsrute og datoer

Afgang

Tirsdag d. 10 august

  Afg. Hjk.
Næstved Kvægtorvet 06:45 21:10
Afk 41 Pendlerplads. Stensved 07:15 20:40
Afk 43 Pendlerplads. Nr. Alslev 07:25 20:30
Nyk F Cementen 07:45 20:20
Sakskøbing Station 08:05 20:00
Maribo Station 08:20 19:35
Tårs Færgehavn 09:00 19:00

Mødetid 15 min før afgang