Julemarkeder

Nordtyske julemarkeder

Hvilket julemarked er det bedste?

Det er svært at sige, og da Tyskland har mere end 2.500 julemarkeder er der nok at vælge imellem. Nu er disse spredt ud over hele Tyskland, og af naturlige grunde kan vi ikke besøge dem alle. Vi har valgt 4 nordtyske, og vi vil ikke gøre os til fortaler for hvilket der er det "bedste"!  De har hver især sin egen charme, men fælles for alle. De emmer af Tysk "Gemütlichkeit"

Det er en eventyrlig oplevelse at tage til julemarked. Boder med alskens lækkerier, duftene af brændte mandler, pølser og sidst men ikke mindst glühwein breder sig lifligt over pladsen, jo det er en skøn tid vi går i møde, og vi kan roligt tage afsted. Overalt ser vi færre og færre restriktioner ligesom en stor del er vaccineret. Årets julemarkeder er underlagt nye pladskrav, skrappere hygiejne forskrifter og der føres en tæt kontrol af julemarkederne. På den måde er det trygt at færdes på julemarkederne.

Lübeck Julemarked (D)

Lübeck - Hansestædernes Dronning, Den smukke lille storby, beliggende en lille time syd for den danske, kendt for sine tårne, sin marcipan men også de mange, ca. 10 skønne julemarkeder, der hvert år gør Lübeck til en "Weihnachtsstadt" en rigtig juleby. Hop på bussen og oplev julestemning på nærmeste hold.

Kiel Julemarked (D)

Kiel, porten til Skandinavien, er en overset perle, der absolut er et besøg værd, Ikke mindre end 5 julemarkeder finder vi, alle med tysk julestemning, dufte og smage. Riv en dag ud af kalenderen og besøg denne spændende lille storby.

Rostock Julemarked (D)

Rostock, porten til de "de nye bundeslande", er en overset perle, der absolut er et besøg værd. Her finder vi bla Nordtysklands største julemarked. Et julemarked der slynger sig igennem den gamle by´s hovedgade. Her finder du tysk julestemning, dufte og smage. Riv en dag ud af kalenderen og besøg denne spændende storby.

Hamburg Julemarked (D)

Hamburg, storbyen med de mange julemarkeder. I Hamburg findes der mange forskellige julemarkeder, men byen er mest kendt for det store og meget traditionelle julemarked, foran Hamburgs rådhus, Her holder man år efter år traditionerne i hævd og stiller store krav til sine udstillere.