27.09 - 29.09.2022 kr. 3.995 Bestil

Gudenåens Randers og Hvidsten gruppen - TUREN KAN KUN BOOKES VIA KONTORET: 54854740

Inkluderet i prisen:

 • Bustransport og færgeoverfart, Spodsbjerg – Tårs (hjemrejse)
 • Ophold på 4 stjernet hotel med ½ pension (morgen- & aftensmad)
 • Guidet byvandring i Randers
 • Guidet tur ved Randers Fjord Naturpark
 • 3 x frokost, heraf den ene på Hvidsten Kro
 • 3 x aftensmad
 • Entre til Galleri & Kunsthåndværk Grevelsgaard
 • Besøg Hvidsten gruppens museum
 • Besøg og frokost på Memphis Mansion (Elvis Presley museet) og Johnny Cash museet
 • Lokal guide fra Kronjylland medfølger alle tre dage
 • Kaffe og muffin på hjemturen
 • Vært/værtinde medfølger på hele turen

Online pris kr. 3.995,00 pr person i delt dobbeltværelse

Enkeltværelsestillæg kr. 700,00

Gudenåens Randers, Hvidsten gruppen, skønne Kronjylland samt Elvis Presley og Johnny Cash

Tag med De Grønne Busser til den jyske Gudenå og bliv klogere på Naturpark Randers og det skønne område i det kronjyske. Turen indeholder også besøg på flere spændende museer, heriblandt den velkendte Elvis Presley og Johnny Cash museum. Hvidsten kro danner rammerne for os og den velkendte æggekage bliver serveret samtidig med, at historien om Danmarks mest velkendte modstandsgruppe bliver fortalt.

Dette er turen, hvor natur, kulturhistorie, kunst og historien om Hvidsten-gruppen, går op i en højere enhed.

Dagsprogram

Tirsdag den 27. september 2022

Efter endt opsamling kører vi via Storebæltsbroen til Fyn, hvor der inden ankomsten til Randers kl 14.00 spises frokost på Montra Hotel Sabro Kro.

Efter ankomsten til hotellet får vi tildelt vores værelser og kort tid derefter byder hotel- og turistdirektøren velkommen. Efter en kort præsentation af hotellet og byen afsluttes dagen med en guidet historisk byvandring.

Aftenen: 2 retters menu samt kaffe


Onsdag den 28. september 2022

Efter morgenmaden sættes kursen mod Galleri Grevelsgård, der også rummer et glasværksted. Stedet har også en shop, hvor det er muligt at købe de håndlavede produkter.

Derefter begiver vi os for alvor ud i Randers Naturpark med de flade og frugtbare landskaber og vide horisonter, der har givet så meget inspiration til kunstmalere og til forfattere, som Henrik Pontoppidan, Jakob Knudsen, Sten Steensen Blicher m.fl.

Vi tager en 4 minutters sejlads med kabelfærge på Randers Fjord v/Udbyhøj, hvor en af de lokale ildsjæle fortæller en kaffehistorie om området. Derfra fortsætter turen gennem naturparken til Tørring Kær og videre til Mellerup – Støvring – Mustard Point – Spentrup – Hvidsten Kro.

Bussen holder ved Mindelunden, hvor medlemmerne fra Hvidsten gruppen er gravsat. Guiden fortæller historien om gruppen og om deres modstand mod de tyske tropper under 2. verdenskrig. Vi ser nedkastningsstedet, hvor de engelske styrker kastede våben og ammunition ned. Også danske agenter der deltog i britisk tjeneste under krigen brugte samme rute.

Der er blevet lavet to film om Hvidsten gruppen. Den første film blev vist i danske biografer i 2012 og set af over 800000 danskere.
Film nr. 2, fik premiere i foråret 2022. ”Hvidstengruppen 2 – De Efterladte” er pr dags dato set af ca. 240000 danskere. Efter den første films store succes blev der lavet et museum om Hvidsten gruppen. Gruppen eksisterede fra 1943-1944.

Efter fortællingen indtages frokosten på den velkendte Hvidsten Kro, hvor den bliver bespist. Efter frokosten kan man se museet, haven eller tage et kig på Mindelunden. Ved eftermiddagstid er vi tilbage på hotellet. Herefter er det muligt at opleve Randers på egen hånd.

Aftenen: 2 retters menu samt kaffe


Torsdag den 29. september 2022

“The warden threw a party in the county jail”, - således starter den første linje i nummeret Jailhouse-rock med legenden, Elvis Presley.
Så efter morgenmadens køres direkte til Memphis Mansion, eller som det kaldes i lokale munde: Elvis Presley museet.

Her får vi en speciel rundvisning på museet, der åbnede i 2011. Museet er baseret på en stor privatejet samling af Elvis-effekter, som alle tilhører Elvis-entusiast og ejer af Memphis Mansion, Henrik Knudsen.
I 2013 blev der ved museet bygget en kopi af Elvis´ fødehjem Tupolo, hvor han blev født og hvor han levede fra 1957 og frem til sin død i 1972.

Ydermere kan man se: Elvis personlige pladesamling, hans Lincoln Continental, som familien kørte i fra 1964 til 1974. Flere originale tøj-sæt og sko fra årene 1956- 59, pladekontrakter, autografer samt manchetknapper, som Elvis fik af daværende præsident Nixon, og meget meget andet. Samlingen regnes for, at være én af de 10 største i verden og er forsikret for 10 millioner kroner.

…. Og når nu vi er i gang med musikken, så finder vi også det nyåbnede Johnny Cash museum på samme adresse. Her er et udpluk af herlighederne: Musik fra Cash´ 50 år lange karriere og 97 albums, originalt scenetøj båret af Cash og June Carter, privat foto, originale merchandise fra Cash tours, June Carter halskæde og meget mere om den største amerikanske countrymusiker.

Efter rundvisningen spiser vi frokost og efterfølgende er der mulighed for at shoppe i merchandise-butikken inden turen. Godt mættet med kronjyske indtryk går turen derefter hjemad, via Spodsbjerg-Tårs-ruten inkl. let aftensmad og til Sydhavsøerne og Sydsjælland.

Afgange og priser

Vi har følgende afgange: 

27. september 2022

Kr. 3.995,00 pr. person i delt dobbeltværelse
Kr. 700,00 for enkeltværelsestillæg

 

Tirsdag den 27. september 2022 Afg.
Maribo station 06:45
Sakskøbing station 07:00
Nykøbing F, Cementen 07:30
Afkørsel 43 pendlerplads, Nørre Alslev 07:45
Afkørsel 41 pendlerplads, Stensved 08:00
Randers 14:00
   
Torsdag den 29. september 2022 Ank.
Spodsbjerg-Tårs 18:00
Maribo station 18:25
Sakskøbing Station 18:35
Nykøbing F, Cementen 18:55
Afkørsel 43 pendlerplads, Nørre Alslev 19:15
Afkørsel 41 pendlerplads, Stensved 19:25

Mødetid 15 min før afgang

Ovenstående priser er online priser pr. person.
Telefonbestillinger, sendt til mail, tillægges et håndteringsgebyr på kr. 26,00 pr bestilling. For fremsendelse pr. post tilkommer porto.

Her finder du vore opsamlingssteder

Hotel

Hotel Randers

4 stjernet Hotel Randers med ½ pension
Torvegade 11
8900 Randers
Tlf: 86 423422

Forsikringer

Har du den rigtige forsikring?

Det er vigtigt at være forsikret også når vi er på ferie. Da en del private forsikringer indeholder en form for rejseforsikring, anbefaler vi at man ser sin forsikring igennem og tjekker sin dækning.
Du bør særligt i en tid med COVID-19 sikre dig, at rejseforsikringen dækker dine behov. En rejseforsikring dækker ikke nødvendigvis alle udgifter eller i alle situationer. 

Mangler du en afbestilling- eller en rejseforsikring, så har vi gjort det let for dig. Vi har i samarbejde med Europæiske ERV, samlet et udpluk af de forsikringer som du finder herunder.  

Læs mere/bestil AFBESTILLINGSFORSIKRING 

Læs mere/bestil REJSEFORSIKRING

Bemærk der åbnes i nyt vindue, og du handler direkte med Europæiske ERV.